Langesund

AZZ Cardfile PIM software


Mine hjemmesider

Langesund er kommunesenter i Bamble kommune. Denne lille turistvennlige byen er og kalt for "SOLKYSTEN". Årsaken til dette er at det visstnok er den del av norskekysten som har flest soldager i året. Selve byen ligger på ei halvøy, og selvsagt er havet viktig for byen. Det kan kommunevåpnet fortelle om.

Av kjente og kjære syn i Langesund kan nevnes det gamle rådhuset, , men også dagens rådhus, Langesund kirke eller f.eks Langesund fyr. Også torvet da selvsagt! Her er det ofte stor aktivitet. En annen kjent og kjær bygning er Wrightegaarden,
som etter hvert har blitt et veldig bra sted for alle som er interessert i kultur. I kjelleren kan du gå på konsert, eller gå på mandags-jam'en hvis du vil spille selv! I 1. etasje er det dessuten en bra restaurant som virkelig kan anbefales, og i 2. etasje er det galleri! Dette er altså stedet hvor det skjer! Konserter hele sommeren! Billetter finner du her.

Noe annet som skjer i Langesund hver sommer, og som må nevnes, er den årlige Shanty-festivalen! De dagene bør man avsette! Her kan man høre flott SHANTY sang! Langesund har med sine lange sjøfarts tradisjoner selvsagt også lange røtter i seilskutemiljøet og SHANTY sang!. Det er vel ingen fra Langesund som ikke har, eller har hatt en sjømann eller flere i familien!.

Langesund har og noen fantastiske badeplasser. Byens befolkning går gjerne i Steinvika. Mens turistene derimot ofte havner på Rognstranda.
Selvsagt må også Krogshavn nevnes, som er en virkelig flott badeplass som er godt tilrettelagt.

Noe av det spennende som foregår hver sommer, og som virkelig er en opplevelse verdt, er Langesund fiskefestival, som er norges største havfiskefestival.
Bestill billig reise på Expedia.com for å oppleve denne fantastiske festivalen!

For fisk, det er noe Langesund kan, og her finner du også Bjerkøen fiskemat som lager den beste fiskematen du noen gang har smakt. Det anbefales å kjøpe med seg litt om man er i Langesund!.

Langesund er forresten en gammel by, trolig fra 1300 tallet. Skipsfart og skipsbygging har også vært en del av Langesunds historie i alle år, og skipsbyggeriet, populært kalt "versted" som ligger midt i byen har spilt en svært viktig rolle i byens historie. Det er ikke få båter som er levert derfra gjennom flere århundrers virksomhet!.

At folk i Langesund er glad i byen sin er sikkert, og mange er de som priser den. Men aller best er nok de dikt som Jac Lund Tangen har skrevet. Les gjerne Til Langesunds pris og forstå hvor stor en kjærlighet man kan ha til dette flotte stedet.

Vil du besøke Langesund er det mange koselige steder å overnatte. Men helt klart! Det stedet jeg virkelig vil anbefale er Badeparken Ikke mange steder man omtrent kan svømme inn i restauranten, eller ut i det fri! Selv midt på vinteren! Et ypperlig hotell, både for ferietur eller forretningskonferanse.

Et annet sted som virkelig kan anbefales, er Langesund Bad. Hotellet har tradisjoner helt tilbake til 1898 og er kjent for sin historie, kvalitet og fantastiske beliggenhet ut mot havet. Det ideelle sted for selskaper, kurs, konferanser og overnattinger.

Skulle du ellers ha lyst til å flytte til Langesund, så trenger du kanskje en jobb?
Se på ledige stillinger, ved NAV.
Bolig tilsalgs finner du på FINN.


Viktige telefonnummer:

OBS! Noen telefonnummer her kan være feil, Da vil jeg gjerne ha beskjed slik at jeg kan korrigere.
 • Bamble kommune
 • Bjerkøen fiskemat, Vaterlandsgt 40. tlf. 35 97 36 93, fax : 35 97 36 80
 • Bamble turistkontor: Tlf. 35 57 78 45
 • Brevikstrand Skjærgårdscamping, Brevikstrand, tlf. 35 97 41 73
 • Fjellstad Camping, Fjellstad, Stathelle, tlf. 35 97 26 18
 • Fjordhotellet Langesund Bad, Langesund,(har også camping) tlf. 35 97 35 29
 • Rognstranda Camping, Rognstranda, Stathelle, tlf. 35 97 39 11
 • Skjærgården Hotell og Badepark, Langesund, tlf. 35 97 81 00
 • Strandsletta Camping, Brevikstrand, tlf. 35 97 41 18
 • Viktoria Gjestgiveri, Langesund, tlf. 35 97 32 54
 • Wrightegaarden Tlf: 35 97 39 00
 • Kjønnøya Camping, tlf. 35 97 43 35
 • Bamble kommune tlf. 35 96 50 00
 • Shanty-Festivalen, Formann: Tom Markus på tlf. 35 97 31 20For ordens skyld, dette er en privat info side laget av
Ole Jørgen Klaussen.


--*--
Anbefaler å bruke Firefox browser
OBS! For tiden har denne siden mange pekere som ikke virker. Dette beklages, men det kommer snart en ny og oppdatert side!
Med hilsen Ole Jørgen.